Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogenweg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Hoogenweg heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.60 dH in Hoogenweg.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €310 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HoogenwegHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hoogenweg

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Hoogenweg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoogenweg?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hoogenweg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvoller water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hoogenweg heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hoogenweg

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogenweg is om en nabij de 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoogenweg-7793

Interessante installaties

 • North Star 17UD
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Atag Descale 15
 • Boshuis Twin
 • North Star 9ED

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoogenweg reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hoogenweg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Hoogenweg.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel specialisten, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Mechanische waterontharderCirca €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1180
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €125 per beurt
MontageC.a. €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hoogenweg?
De hardheid van het water in Hoogenweg is grofweg 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoogenweg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie