Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bruchterveld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Bruchterveld heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Bruchterveld.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BruchterveldTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bruchterveld

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bruchterveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bruchterveld?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bruchterveld. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bruchterveld kent een waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bruchterveld

De waterhardheid van het water in Bruchterveld is om en nabij de 7.60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bruchterveld-7695

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico Premier Maxi
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Euro Combi compact 14
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bruchterveld minimaliseer je de dH waarde van 7.60 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bruchterveld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bruchterveld.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderVanaf €850
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1190
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €100 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Bruchterveld?
De waterhardheid in Bruchterveld is gemiddeld 7.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bruchterveld.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie