Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rheezerveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Rheezerveen leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je uitgebreide info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in Rheezerveen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid RheezerveenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rheezerveen

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep Nederlanders lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Hardenberg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Rheezerveen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rheezerveen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rheezerveen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rheezerveen heeft een gemeten waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere stookkosten, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rheezerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Rheezerveen is ongeveer 7.60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rheezerveen-7797

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos UFW15
 • Halutec Domus DPS 300
 • Bayard Tenera 22
 • 038waterontharder Compact 10
 • Euro Twin 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rheezerveen reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rheezerveen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers starten bij €660 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €1850 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Rheezerveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €1180
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €155 p/jaar
InstallatiekostenRond de €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rheezerveen?
De hardheid van het water in Rheezerveen ligt op 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rheezerveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie