Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Radewijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Radewijk resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.60 dH in Radewijk.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RadewijkWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Radewijk

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en kalkstrepen op ramen? Flink wat huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Hardenberg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Radewijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Radewijk?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Radewijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Radewijk kent een waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Radewijk

De waterhardheid van het leidingwater in Radewijk is om en nabij de 7.60 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-radewijk-7791

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • North Star 11UD
 • Erie Softline Eco30
 • Erie Maxima Eco11
 • Mooiwater Grande
 • Delta Rusela

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Radewijk minimaliseer je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Radewijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2075 incl. installatie. In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Radewijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €790
Waterontharder (elektronisch)V.a €1120
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudscontractCirca €150 (jaarbasis)
MontageVanaf €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Radewijk?
De hardheid van het water in Radewijk is plus minus 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Radewijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie