Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kloosterhaar

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Kloosterhaar zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Kloosterhaar.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KloosterhaarTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7694
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kloosterhaar

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid of bittere thee en koffie? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Hardenberg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kloosterhaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kloosterhaar?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kloosterhaar. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kloosterhaar heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kloosterhaar

De waterhardheid van het leidingwater in Kloosterhaar is om en nabij de 7.60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kloosterhaar-7694

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • BWT AQA Perla 5
 • Hydrotense Seduction 22
 • Mooiwater Compact

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kloosterhaar verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kloosterhaar.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €710 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1475 en €1875 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Kloosterhaar.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektrische waterontharderC.a. €1150
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudCirca €95 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kloosterhaar?
De hardheid in Kloosterhaar is ongeveer 7.60 dH. De meting in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kloosterhaar.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie