Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rheeze

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Rheeze leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Rheeze.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €275 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RheezeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rheeze

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Hardenberg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rheeze wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rheeze?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rheeze. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rheeze heeft een gemeten waterhardheid van 7.60. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Rheeze

De waterhardheid van het water in Rheeze is ongeveer 7.60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rheeze-7794

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 22UD
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Waterboss 900
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Kinetico 2020C HE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rheeze reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rheeze.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1975 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Rheeze.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderC.a. €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1100
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €90 per 12 maanden
InstallatieCirca €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rheeze?
De waterhardheid in Rheeze is grofweg 7.60 dH. De meting in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rheeze.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie