Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holtheme

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Holtheme maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in Holtheme.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HolthemeTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Holtheme

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Hardenberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Holtheme hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Holtheme?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Holtheme. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Holtheme kent een waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Holtheme

De waterhardheid van het leidingwater in Holtheme bedraagt circa 7.60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-holtheme-7787

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • North Star Okosoft 35
 • BWT AQA Perla 5
 • North Star 17UD
 • Atag Descale 20
 • Detandt-Simon Primo 25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Holtheme reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Holtheme.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1450 en €2050 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Holtheme.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektrische waterontharderV.a €1050
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €80 (jaarbasis)
MontageC.a. €220
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Holtheme?
De hardheid van het kraanwater in Holtheme ligt rond de 7.60 dH. De meting in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Holtheme.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie