Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weststellingwerf

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Weststellingwerf heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Weststellingwerf.
 • Dit kan leiden tot onder andere apparaten die slecht werken en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €255 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WeststellingwerfHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Weststellingwerf

Wil jij ook af van huidirritaties en/of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Weststellingwerf hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Weststellingwerf?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Weststellingwerf. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Weststellingwerf kent een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Weststellingwerf

De waterhardheid van het water in Weststellingwerf is 6.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-weststellingwerf-8389

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater Galaxy VDR20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Weststellingwerf verklein je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Weststellingwerf.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €830, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1950 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Weststellingwerf.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Mechanische waterontharderC.a. €770
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €150 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Weststellingwerf?
De hardheid van het water in Weststellingwerf ligt op 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Weststellingwerf.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie