Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijetrijne

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nijetrijne zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

  • Waterhardheid van ongeveer 6.90 dH in Nijetrijne.
  • Dit resulteert mogelijk in issues zoals glascorrosie en een hoge energierekening.
  • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
  • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
  • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid NijetrijneFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8481
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

  • Zachter wasgoed.
  • Een beter presterende CV-ketel.
  • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
  • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

  • Onnodig hoge energierekening.
  • Geïrriteerde huid.
  • Kalkaanslag op douchekop.
  • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nijetrijne

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nijetrijne hoeft niet moeilijk te zijn.

  1. Vul je adresgegevens in de tool in.
  2. Kies het type product dat je wilt installeren.
  3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
  4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
  5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nijetrijne?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nijetrijne. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

  • Nijetrijne heeft een geschatte waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
  • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
  • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
  • O.a. een besparing op de energierekening, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
  • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nijetrijne

De waterhardheid van het leidingwater in Nijetrijne bedraagt circa 6.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nijetrijne-8481

Vaak geplaatste ontharders

  • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
  • Watts OneFlow
  • Atag Descale 15
  • Euro Combi compact 10
  • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nijetrijne minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

  1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
  2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
  3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
  4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
  5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

  • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
  • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
  • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
  • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nijetrijne.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €170 voor een magnetische ontharder tot wel €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €810 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1475 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterontharder in Nijetrijne.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Elektrische waterontharderRond de €1100
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €105 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nijetrijne?
De hardheid van het leidingwater in Nijetrijne ligt op 6.90 dH. De waarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijetrijne.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie