Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langelille

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Langelille resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Langelille.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €320 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LangelilleWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Langelille

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de Nederlanders installeren een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Langelille hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Langelille?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Langelille. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Langelille heeft een waterhardheid van 6.90. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Langelille

De waterhardheid van het leidingwater in Langelille ligt op ong. 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-langelille-8484

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 10 Fleck
 • BWT AQA Perla 10
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • NoCalc NoCalc

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Langelille minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Langelille.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1100 en €2150 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Langelille.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractV.a €80 per jaar
InstallatiekostenCirca €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Langelille?
De waterhardheid in Langelille schatten we op 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Langelille.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie