Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijeholtwolde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Nijeholtwolde maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH in Nijeholtwolde.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NijeholtwoldeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8488
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nijeholtwolde

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nijeholtwolde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nijeholtwolde?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nijeholtwolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nijeholtwolde ontvangt een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nijeholtwolde

De waterhardheid van het drinkwater in Nijeholtwolde is 6.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijeholtwolde-8488

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Euro Combi compact 10
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Puricom Stratos HE15

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nijeholtwolde minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nijeholtwolde.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders starten vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1825 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Nijeholtwolde.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel modellen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Elektrische waterontharderV.a €1130
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €85 per jaar
MontageV.a €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nijeholtwolde?
De waterhardheid in Nijeholtwolde bedraagt 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijeholtwolde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie