Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Munnekeburen

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Munnekeburen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.90 dH in Munnekeburen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als minder lekker water en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid MunnekeburenTechnische detailsKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Munnekeburen

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakwerk? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Weststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Munnekeburen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Munnekeburen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Munnekeburen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Munnekeburen zit met een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Munnekeburen

De waterhardheid van het leidingwater in Munnekeburen is 6.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-munnekeburen-8485

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Watercompany Softflow 20
 • Watercompany Softflow 9
 • BWT AQA Perla Duo
 • Digisoft DS-2000 HE

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Munnekeburen verklein je de dH waarde van 6.90 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Munnekeburen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Munnekeburen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €95 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Munnekeburen?
De hardheid van het leidingwater in Munnekeburen is om en nabij de 6.90 dH. De meting in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Munnekeburen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie