Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boijl

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Boijl maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH in Boijl.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee koffie en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BoijlHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8392
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Boijl

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Weststellingwerf zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Boijl hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Boijl?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Boijl. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Boijl zit met een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Boijl

De waterhardheid van het water in Boijl is ongeveer 6.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-boijl-8392

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Duplex duet
 • BWT Rondomat 50M
 • AEG 18 L
 • AquaCombi AquaCell
 • Remon Waterontharders Sava

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boijl reduceer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Boijl.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders beginnen bij €770 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1600 en €1950 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Boijl.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel experts, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €145 p/jaar
InstallatieC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Boijl?
De waterhardheid in Boijl bedraagt 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boijl.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie