Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijelamer

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Nijelamer leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Nijelamer.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid NijelamerHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8487
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nijelamer

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of glascorrosie? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nijelamer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nijelamer?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nijelamer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nijelamer heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nijelamer

De waterhardheid van het drinkwater in Nijelamer is ongeveer 6.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijelamer-8487

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • 038waterontharder Separaat 14

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijelamer minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nijelamer.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €760, excl. installatie. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1875 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Nijelamer.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1130
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractCirca €155 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Nijelamer?
De hardheid van het kraanwater in Nijelamer is ongeveer 6.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijelamer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie