Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slijkenburg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Slijkenburg leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.90 dH in Slijkenburg.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SlijkenburgTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Slijkenburg

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Slijkenburg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Slijkenburg?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Slijkenburg. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Slijkenburg kent een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Slijkenburg

De waterhardheid van het water in Slijkenburg bedraagt circa 6.90 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-slijkenburg-8489

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Amysoft C-200
 • 038waterontharder Separaat 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Slijkenburg minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Slijkenburg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen bij €700, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €2125 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Slijkenburg.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €1170
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €95 per jaar
PlaatsingBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Slijkenburg?
De hardheid in Slijkenburg komt uit op ong. 6.90 dH. De meting in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Slijkenburg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie