Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zandhuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Zandhuizen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Zandhuizen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere glascorrosie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ZandhuizenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zandhuizen

Ben jij ook klaar met een erg droge huid of minder lekker water uit de kraan? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zandhuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zandhuizen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zandhuizen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zandhuizen zit met een waterhardheid van 6.90. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zandhuizen

De waterhardheid van het water in Zandhuizen bedraagt ongeveer 6.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zandhuizen-8389

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Domela
 • General electric GXOF27KE
 • Amysoft E-100
 • Calex Calex 15L
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zandhuizen reduceer je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zandhuizen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €1800 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zandhuizen.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis specialisten, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderRond de €1150
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €120 p/jaar
MontageCirca €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zandhuizen?
De waterhardheid in Zandhuizen bedraagt 6.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zandhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie