Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spanga

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Spanga zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.90 dH in Spanga.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid SpangaWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8482
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Spanga

Heb je last van een droge huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Weststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Spanga hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spanga?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Spanga. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvoller water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Spanga ontvangt een waterhardheid van 6.90. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Spanga

De waterhardheid van het drinkwater in Spanga ligt op ong. 6.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-spanga-8482

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Kinetico Sumo 1
 • Boshuis Combilux plus 200
 • 038waterontharder Separaat 14
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Spanga voer je de dH waarde terug van 6.90 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Spanga.

Reken af met kalk!

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €165 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Spanga.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €85 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Spanga?
De hardheid in Spanga komt uit op ong. 6.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Spanga.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie