Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldeholtwolde

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Oldeholtwolde resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Oldeholtwolde.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €335 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OldeholtwoldeHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8477
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oldeholtwolde

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Oldeholtwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oldeholtwolde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oldeholtwolde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oldeholtwolde kent een waterhardheid van 6.90. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oldeholtwolde

De waterhardheid van het drinkwater in Oldeholtwolde bedraagt ongeveer 6.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oldeholtwolde-8477

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Halutec Domus DPS 300
 • Apic Zetes
 • Remon Waterontharders Sava
 • Atag Descale 5

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldeholtwolde verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oldeholtwolde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €810, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1875 incl. installatie. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Oldeholtwolde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektrische waterontharderC.a. €1110
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €130 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oldeholtwolde?
De hardheid van het leidingwater in Oldeholtwolde is doorgaans 6.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oldeholtwolde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie