Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ter Idzard

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ter Idzard resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.90 dH in Ter Idzard.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Ter IdzardZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8476
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ter Idzard

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Weststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Ter Idzard hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ter Idzard?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ter Idzard. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ter Idzard heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere energiekosten, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ter Idzard

De waterhardheid van het water in Ter Idzard ligt op ong. 6.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ter-idzard-8476

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Remon Waterontharders Angara

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ter Idzard minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ter Idzard.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1400 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Ter Idzard.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1210
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €160 per jaar
MontageRond de €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ter Idzard?
De hardheid van het leidingwater in Ter Idzard is grofweg 6.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ter Idzard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie