Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wolvega

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Wolvega leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je nuttige info info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.90 dH in Wolvega.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WolvegaHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8471
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wolvega

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of strepen op je ruiten? Flink wat Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wolvega wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wolvega?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wolvega. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wolvega heeft een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wolvega

De waterhardheid van het leidingwater in Wolvega is om en nabij de 6.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wolvega-8471

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco20
 • Mooiwater Grande
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Apic Zetes junior
 • North Star 40ED

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wolvega reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wolvega.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1725 incl. installatie. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Wolvega.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €1150
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenRond de €95 per beurt
InstallatieVanaf €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Wolvega?
De hardheid van het kraanwater in Wolvega komt uit op ong. 6.90 dH. De meting in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wolvega.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie