Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordwolde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Noordwolde heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Noordwolde.
 • Hierdoor ontstaan onder andere bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid NoordwoldeHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8391
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Noordwolde

Heb je last van een droge huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Noordwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Noordwolde?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Noordwolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Noordwolde heeft een geschatte waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Noordwolde

De waterhardheid van het drinkwater in Noordwolde is ongeveer 6.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordwolde-8391

Interessante installaties

 • Delta Duplex compact
 • Waterluxe Duo 7
 • Euro Combi compact 30
 • Mooiwater Medium
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Noordwolde verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noordwolde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders starten vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Noordwolde.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel experts, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Circa €920
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €80 p/jaar
PlaatsingRond de €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Noordwolde?
De waterhardheid in Noordwolde bedraagt 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noordwolde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie