Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldetrijne

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Oldetrijne leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Oldetrijne.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid OldetrijneHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oldetrijne

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oldetrijne hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oldetrijne?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oldetrijne. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oldetrijne zit met een waterhardheid van 6.90. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oldetrijne

De waterhardheid van het leidingwater in Oldetrijne ligt op ong. 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oldetrijne-8479

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Delta Arenal

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldetrijne verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oldetrijne.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders starten bij €740 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1975 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Oldetrijne.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel merken, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Elektrische waterontharderRond de €1110
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oldetrijne?
De hardheid van het kraanwater in Oldetrijne ligt rond de 6.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oldetrijne.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie