Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterstreek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Oosterstreek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Oosterstreek.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OosterstreekTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8388
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oosterstreek

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oosterstreek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oosterstreek?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oosterstreek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oosterstreek zit met een waterhardheid van 6.90. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oosterstreek

De waterhardheid van het water in Oosterstreek is ongeveer 6.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterstreek-8388

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Puricom Stratos HE15
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterstreek verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oosterstreek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2075 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oosterstreek.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Mechanische waterontharderC.a. €790
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €105 op jaarbasis
MontageCirca €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oosterstreek?
De hardheid van het kraanwater in Oosterstreek is plus minus 6.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosterstreek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie