Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Peperga

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Peperga zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Peperga.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid PepergaHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8396
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Peperga

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Peperga was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Peperga?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Peperga. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Peperga kent een waterhardheid van 6.90. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Peperga

De waterhardheid van het leidingwater in Peperga bedraagt ongeveer 6.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-peperga-8396

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Delta Isera
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Boshuis Duolux plus 150
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Peperga voer je de dH waarde terug van 6.90 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Peperga.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €650, zonder installeren. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1375 en €1950 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Peperga.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektronische waterontharderRond de €920
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €110 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Peperga?
De hardheid van het leidingwater in Peperga bedraagt 6.90 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Peperga.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie