Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vinkega

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vinkega leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Vinkega.
 • Dit kan zorgen voor problemen als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid VinkegaHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vinkega

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In de gemeente Weststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vinkega wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vinkega?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vinkega. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vinkega kent een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Vinkega

De waterhardheid van het drinkwater in Vinkega is ongeveer 6.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vinkega-8393

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Delta Duplex unit
 • Puricom Stratos HE25
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Atag Descale 30

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vinkega verklein je de dH waarde van 6.90 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vinkega.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2100 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Vinkega.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vinkega?
De hardheid van het water in Vinkega is plus minus 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vinkega.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie