Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blesdijke

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Blesdijke heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH in Blesdijke.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BlesdijkeHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8398
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Blesdijke

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en aanslag op servies? Een groot deel van de Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Weststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Blesdijke heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Blesdijke?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Blesdijke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Blesdijke heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Blesdijke

De waterhardheid van het water in Blesdijke bedraagt circa 6.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-blesdijke-8398

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Delta Mosela
 • Culligan Medallist 910
 • Aquarex IMP Pro 14
 • AquaCombi AquaCell
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Blesdijke verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Blesdijke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €150 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1700 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1175 en €2075 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Blesdijke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1080
Tabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €135 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €270
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Blesdijke?
De hardheid van het kraanwater in Blesdijke is gemiddeld 6.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Blesdijke.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie