Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldelamer

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Oldelamer resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Oldelamer.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OldelamerHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oldelamer

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of aanslag op servies? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oldelamer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oldelamer?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oldelamer. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oldelamer ontvangt een waterhardheid van 6.90. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. gunstig energieverbruik, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Oldelamer

De waterhardheid van het water in Oldelamer is om en nabij de 6.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oldelamer-8486

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Erie IQsoft Eco9
 • Calex Calex 11
 • Delta Onega
 • Grunbeck softliQ:SC23

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oldelamer minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oldelamer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1850 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1300 en €1775 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Oldelamer.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Mechanische waterontharderVanaf €850
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1090
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €150 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €260
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Oldelamer?
De hardheid in Oldelamer schatten we op 6.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oldelamer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie