Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steggerda

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Steggerda leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.90 dH in Steggerda.
 • Dit kan leiden tot onder andere een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SteggerdaTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8395
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Steggerda

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Steggerda was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Steggerda?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Steggerda. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Steggerda heeft een geschatte waterhardheid van 6.90. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Steggerda

De waterhardheid van het leidingwater in Steggerda bedraagt ongeveer 6.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-steggerda-8395

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Delta Garona
 • BWT Rondomat 50M
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Steggerda reduceer je de dH waarde van 6.90 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Steggerda.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1725 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Steggerda.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel experts, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1030
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 op jaarbasis
InstallatieVanaf €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Steggerda?
De hardheid in Steggerda ligt op 6.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Steggerda.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie