Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijeholtpade

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Nijeholtpade heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.90 dH in Nijeholtpade.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €300 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NijeholtpadeZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nijeholtpade

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nijeholtpade hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nijeholtpade?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nijeholtpade. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nijeholtpade ontvangt een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nijeholtpade

De waterhardheid van het drinkwater in Nijeholtpade is om en nabij de 6.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijeholtpade-8475

Interessante installaties

 • Erie Maxima Eco32
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • BWC Omega Jubileum 400

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nijeholtpade minimaliseer je de dH waarde van 6.90 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nijeholtpade.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €700 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1225 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nijeholtpade.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderC.a. €650
Waterontharder (elektrisch)Circa €1180
Zout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €90 per beurt
InstallatiekostenV.a €230
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nijeholtpade?
De waterhardheid in Nijeholtpade is circa 6.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijeholtpade.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie