Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldeholtpade

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Oldeholtpade heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.90 dH in Oldeholtpade.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €320 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid OldeholtpadeHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8474
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oldeholtpade

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Weststellingwerf kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oldeholtpade was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oldeholtpade?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oldeholtpade. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oldeholtpade heeft een gemeten waterhardheid van 6.90. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oldeholtpade

De waterhardheid van het drinkwater in Oldeholtpade is 6.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oldeholtpade-8474

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco26
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • BWT AQA Perla 10
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oldeholtpade reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oldeholtpade.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €65 voor magnetische ontharders tot zo’n €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1775 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oldeholtpade.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €140 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Oldeholtpade?
De hardheid in Oldeholtpade schatten we op 6.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oldeholtpade.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie