Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Blesse

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in De Blesse zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.90 dH in De Blesse.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid De BlesseZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8397
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27400 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen De Blesse

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Weststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in De Blesse was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Blesse?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Blesse. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Blesse heeft een waterhardheid van 6.90. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Blesse

De waterhardheid van het water in De Blesse is om en nabij de 6.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-blesse-8397

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Delta Morava
 • Apic Heracles junior
 • Calex Calex 11
 • Erie IQsoft Eco18
 • Aquarex IMP Pro 26

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Blesse reduceert je de dH waarde van 6.90 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in De Blesse.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in De Blesse.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €900
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €95 per jaar
InstallatieCirca €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in De Blesse?
De waterhardheid in De Blesse is grofweg 6.90 dH. De waarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in De Blesse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie