Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoofddorp

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Hoofddorp heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Hoofddorp.
 • Dit kan leiden tot problemen als apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoofddorpWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2133
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hoofddorp

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen bestellen een professionele waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de gemeente Haarlemmermeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hoofddorp heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoofddorp?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoofddorp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoofddorp heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager energieverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Hoofddorp

De waterhardheid van het leidingwater in Hoofddorp bedraagt circa 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoofddorp-2133

Interessante installaties

 • Halutec Domus DPS 300
 • General electric GE-45HF
 • Watergenius Blue Line Advance
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoofddorp verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hoofddorp.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten bij €660, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1275 en €2175 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Hoofddorp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1020
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hoofddorp?
De hardheid in Hoofddorp komt uit op ong. 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoofddorp.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie