Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude Meer

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Oude Meer resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Oude Meer.
 • Hierdoor ontstaan situaties als veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Oude MeerTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oude Meer

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oude Meer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oude Meer?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oude Meer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oude Meer zit met een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oude Meer

De waterhardheid van het water in Oude Meer is om en nabij de 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oude-meer-1438

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Atag Descale 15
 • BWT AQA Perla 20
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oude Meer reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oude Meer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2000 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oude Meer.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractCirca €90 per jaar
MontagekostenV.a €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Oude Meer?
De waterhardheid in Oude Meer is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oude Meer.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie