Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwaanshoek

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Zwaanshoek heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Zwaanshoek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZwaanshoekTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2136
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zwaanshoek

Heb je in huis last van huidirritaties en glascorrosie? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Haarlemmermeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zwaanshoek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zwaanshoek?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zwaanshoek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zwaanshoek ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zwaanshoek

De waterhardheid van het water in Zwaanshoek bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zwaanshoek-2136

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 500
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Mooiwater Mini
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zwaanshoek verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zwaanshoek.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €700 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1425 en €2250 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zwaanshoek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct specialisten, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1030
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €150 per beurt
MontagekostenVanaf €240
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zwaanshoek?
De hardheid van het leidingwater in Zwaanshoek ligt op 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwaanshoek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie