Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Vennep

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Nieuw-Vennep maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Nieuw-Vennep.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Nieuw-VennepWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuw-Vennep

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuw-Vennep wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuw-Vennep?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Vennep. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuw-Vennep ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuw-Vennep

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw-Vennep is ongeveer 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-vennep-2151

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Euro Twin 25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuw-Vennep verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuw-Vennep.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1725 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuw-Vennep.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €650
Elektronische waterontharderBegint bij €1110
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €100 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nieuw-Vennep?
De hardheid van het kraanwater in Nieuw-Vennep is plus minus 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Vennep.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie