Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rozenburg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Rozenburg resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Rozenburg.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RozenburgFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Rozenburg

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rozenburg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rozenburg?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Rozenburg. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Rozenburg kent een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rozenburg

De waterhardheid van het leidingwater in Rozenburg bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-rozenburg-3180

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Bayard Minima
 • Bayard Tenera 28
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • General electric GE-26HI

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Rozenburg verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rozenburg.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €2000 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Rozenburg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudC.a. €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €240
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Rozenburg?
De hardheid van het water in Rozenburg is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rozenburg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie