Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarlemmerliede

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Haarlemmerliede maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Haarlemmerliede.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HaarlemmerliedeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Haarlemmerliede

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of te veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Haarlemmerliede was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haarlemmerliede?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Haarlemmerliede. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haarlemmerliede heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Haarlemmerliede

De waterhardheid van het leidingwater in Haarlemmerliede bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-haarlemmerliede-2064

Veel gekozen merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Erie Softline Eco10
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Amysoft C-100
 • BWT AQA smart C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Haarlemmerliede verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Haarlemmerliede.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1450 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €770, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1500 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Haarlemmerliede.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €155 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €175
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Haarlemmerliede?
De hardheid in Haarlemmerliede bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Haarlemmerliede.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie