Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Halfweg

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Halfweg leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Halfweg.
 • Dit kan leiden tot onder andere een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HalfwegHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1165
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Halfweg

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de mensen kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Halfweg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Halfweg?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Halfweg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Halfweg ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Halfweg

De waterhardheid van het water in Halfweg ligt op ong. 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-halfweg-1165

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-300
 • North Star 20ED
 • Erie IQsoft Eco9
 • Erie IQsoft Eco18
 • Hattem BLU B65

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Halfweg reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Halfweg.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €780, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1125 en €1900 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Halfweg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1000
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 (jaarbasis)
MontageCirca €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Halfweg?
De hardheid van het water in Halfweg is plus minus 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Halfweg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie