Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weteringbrug

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Weteringbrug resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Weteringbrug.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkaanslag en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid WeteringbrugHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2156
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Weteringbrug

Wil jij ook af van huidirritaties of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal mensen kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Weteringbrug heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Weteringbrug?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Weteringbrug. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Weteringbrug heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Weteringbrug

De waterhardheid van het water in Weteringbrug is 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-weteringbrug-2156

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Judo Quicksoft-C
 • Mooiwater Medium

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Weteringbrug verklein je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Weteringbrug.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1500 en €2200 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Weteringbrug.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel vakmannen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderRond de €730
Elektrische waterontharderCirca €1200
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Weteringbrug?
De hardheid in Weteringbrug ligt rond de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Weteringbrug.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie