Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boesingheliede

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Boesingheliede resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Boesingheliede.
 • Dit kan zorgen voor situaties als droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BoesingheliedeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2143
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Boesingheliede

Heb je last van droog haar na het douchen en kalk op de lak van de auto? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Boesingheliede hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Boesingheliede?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Boesingheliede. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Boesingheliede zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Boesingheliede

De waterhardheid van het drinkwater in Boesingheliede is om en nabij de 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boesingheliede-2143

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Delta Onega
 • Erie Softline Eco20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Boesingheliede reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Boesingheliede.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1150 en €1725 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Boesingheliede.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Elektrische waterontharderCirca €1110
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €160 p/jaar
MontageCirca €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Boesingheliede?
De hardheid van het kraanwater in Boesingheliede ligt op 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boesingheliede.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie