Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cruquius

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Cruquius zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website bekijk je handige info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Cruquius.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid CruquiusWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2142
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Cruquius

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Haarlemmermeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Cruquius wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Cruquius?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Cruquius. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Cruquius zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Cruquius

De waterhardheid van het water in Cruquius is 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-cruquius-2142

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Halutec SensorSoft
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Hattem BLU B65

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Cruquius minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Cruquius.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2000 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Cruquius.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en snel specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektrische waterontharderV.a €900
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €145 per beurt
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Cruquius?
De hardheid van het kraanwater in Cruquius is circa 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Cruquius.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie