Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schiphol

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Schiphol leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal check je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Schiphol.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als bittere thee koffie en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SchipholZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1118
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schiphol

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Schiphol was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schiphol?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schiphol. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Schiphol kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Schiphol

De waterhardheid van het water in Schiphol is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-schiphol-1118

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Compact 20
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Watertotaal Euro Twin 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schiphol reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schiphol.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schiphol.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektronisch)Circa €1200
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €110 p/jaar
InstallatieVanaf €220
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Schiphol?
De waterhardheid in Schiphol is om en nabij de 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld via de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schiphol.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie