Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beinsdorp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Beinsdorp zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Beinsdorp.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeinsdorpWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Beinsdorp

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en/of te veel schoonmaken? Veel mensen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beinsdorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beinsdorp?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Beinsdorp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot zacht en fris water en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Beinsdorp heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Beinsdorp

De waterhardheid van het leidingwater in Beinsdorp is ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beinsdorp-2144

Populaire merken en modellen

 • Hattem BLU B65
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • BWT Rondomat 25M
 • Puricom Stratos UFW25
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beinsdorp reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Beinsdorp.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1225 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Beinsdorp.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderC.a. €710
Elektronische waterontharderCirca €940
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €155 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Beinsdorp?
De hardheid in Beinsdorp is gemiddeld 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beinsdorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie