Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lijnden

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Lijnden heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Lijnden.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid LijndenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1175
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lijnden

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en water met een vreemde smaak? Flink wat huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lijnden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lijnden?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Lijnden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lijnden heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lijnden

De waterhardheid van het drinkwater in Lijnden is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lijnden-1175

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Apic Heracles junior
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • BWT AQA viseo
 • Euro Combi compact 25
 • Euro Combi compact 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lijnden verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lijnden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders starten bij €750, excl. installatie. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1550 en €2100 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Lijnden.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektrische waterontharderBegint bij €910
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €115 per jaar
InstallatieCirca €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Lijnden?
De waterhardheid in Lijnden is om en nabij de 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lijnden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie