Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Abbenes

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Abbenes maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Abbenes.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AbbenesZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2157
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Abbenes

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en besparen op de energiekosten. In de gemeente Haarlemmermeer kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Abbenes hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Abbenes?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Abbenes. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Abbenes kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Abbenes

De waterhardheid van het drinkwater in Abbenes bedraagt ongeveer 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-abbenes-2157

Interessante installaties

 • Hydrotense Seduction 16
 • BWT AQA Perla 5
 • Delta Duplex duet
 • Erie Slimline Eco11
 • Judo Quicksoft-C

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Abbenes minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Abbenes.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €720, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €1825 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Abbenes.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderC.a. €660
Elektrische waterontharderRond de €1040
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudV.a €90 per beurt
MontageCirca €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Abbenes?
De hardheid van het leidingwater in Abbenes komt uit op ong. 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Abbenes.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie