Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijsenhout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Rijsenhout resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Rijsenhout.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid RijsenhoutTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1435
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rijsenhout

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en veel schoonmaakproducten nodig? Veel mensen kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Rijsenhout gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rijsenhout?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Rijsenhout. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rijsenhout heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Rijsenhout

De waterhardheid van het leidingwater in Rijsenhout ligt op ong. 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-rijsenhout-1435

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • General electric GE-45HF
 • Euro Twin 25
 • Bayard Tenera 18
 • BWT Rondomat 50M

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijsenhout voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rijsenhout.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2000 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Rijsenhout.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1090
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €100 op jaarbasis
PlaatsingC.a. €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Rijsenhout?
De waterhardheid in Rijsenhout is doorgaans 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rijsenhout.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie