Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vijfhuizen

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Vijfhuizen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Vijfhuizen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid VijfhuizenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2141
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vijfhuizen

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep mensen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Haarlemmermeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vijfhuizen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vijfhuizen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vijfhuizen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vijfhuizen heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vijfhuizen

De waterhardheid van het water in Vijfhuizen ligt op ong. 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vijfhuizen-2141

Bekende modellen en merken

 • Halutec Domus DPS 600
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • NoCalc NoCalc
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Ecowater ESM25 CE+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vijfhuizen minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vijfhuizen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €830, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1575 en €1875 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vijfhuizen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €80 per 12 maanden
PlaatsingCirca €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Vijfhuizen?
De hardheid van het leidingwater in Vijfhuizen schatten we op 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vijfhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie