Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwanenburg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zwanenburg maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Zwanenburg.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid ZwanenburgTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zwanenburg

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en onnodig poets- en boenwerk? Veel Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zwanenburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zwanenburg?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zwanenburg. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zwanenburg heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zwanenburg

De waterhardheid van het leidingwater in Zwanenburg bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwanenburg-1161

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft E-200
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Waterluxe Duo 25
 • Kinetico Premier Maxi
 • Mooiwater Medium

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zwanenburg reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zwanenburg.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot zo’n €1600 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2050 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zwanenburg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Mechanische waterontharderRond de €830
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1000
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €135 p/jaar
MontagekostenV.a €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zwanenburg?
De hardheid van het water in Zwanenburg is doorgaans 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een minder droge huid, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zwanenburg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie