Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buitenkaag

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Buitenkaag heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Buitenkaag.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BuitenkaagTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Buitenkaag

Zit jij thuis ook met een erg droge huid of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Haarlemmermeer zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Buitenkaag was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Buitenkaag?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Buitenkaag. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Buitenkaag kent een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Buitenkaag

De waterhardheid van het drinkwater in Buitenkaag bedraagt circa 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-buitenkaag-2158

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Hydrotense Seduction 22
 • General electric GNOH45KE
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buitenkaag reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Buitenkaag.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €730 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1825 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Buitenkaag.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1190
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €120 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Buitenkaag?
De hardheid van het kraanwater in Buitenkaag is gemiddeld 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Buitenkaag.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie