Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schiphol-Rijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Schiphol-Rijk maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je bruikbare info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Schiphol-Rijk.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Schiphol-RijkTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schiphol-Rijk

Wil jij ook af van een droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Haarlemmermeer werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Schiphol-Rijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schiphol-Rijk?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schiphol-Rijk. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Schiphol-Rijk heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Schiphol-Rijk

De waterhardheid van het leidingwater in Schiphol-Rijk bedraagt circa 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schiphol-rijk-1119

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Separaat 10
 • NoCalc NoCalc
 • Mooiwater Mini+
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Schiphol-Rijk reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Schiphol-Rijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €135 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2100 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Schiphol-Rijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos merken, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €90 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €160
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Schiphol-Rijk?
De hardheid in Schiphol-Rijk is ongeveer 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schiphol-Rijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie